Denizli PAÜ, Erasmus+ KA2 İklim DeÄŸiÅŸikliÄŸi EÄŸitimi Projesinin Tek Üniversite Ortağı Oldu
“Çevrimiçi ve çevrimdışı uygulamalı bir eÄŸitim oyunu kullanan STEM yaklaşımıyla doÄŸal afetlerin anlaşılması yoluyla iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi etkisinin orta öÄŸretim öÄŸrencilerine öÄŸretilmesi” konulu STEM4CLIM8 isimli 2020 Erasmus+ Ana Eylem 2-Okul EÄŸitimi için Stratejik Ortaklıklar Projesinin tek Türkiye ortağı ve tek üniversite ortağı Pamukkale Üniversitesi oldu.
“Çevrimiçi ve çevrimdışı uygulamalı bir eÄŸitim oyunu kullanan STEM yaklaşımıyla doÄŸal afetlerin anlaşılması yoluyla iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi etkisinin orta öÄŸretim öÄŸrencilerine öÄŸretilmesi” konulu STEM4CLIM8 isimli 2020 Erasmus+ Ana Eylem 2-Okul EÄŸitimi için Stratejik Ortaklıklar Projesinin İngiltere Ulusal Ajansı tarafından fonlanması onaylandı.
Tek Türkiye ve tek üniversite ortağı Pamukkale Üniversitesi olan projenin ekibinde Doç. Dr. Arzu Yakar, Doç. Dr. Cumhur Gökhan Ünlü, Doç. Dr. Zeha Yakar ve ÖÄŸr. Gör. Meltem Balaban yer almakta.
Pamukkale Üniversitesi proje ekibi adına ÖÄŸr. Gör. Meltem Balaban, projeyle ilgili olarak ÅŸunları söyledi: “Proje ortaklık anlaÅŸması Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından imzalandı ve projenin baÅŸlangıç toplantısı çevimiçi olarak yapıldı. Projede sanal gerçeklik teknolojisi de kullanılarak orta öÄŸretim öÄŸrencilerine meteoroloji ve klimatoloji konuları hakkında eÄŸitim verilmesi ve iklim deÄŸiÅŸikliÄŸine yönelik farkındalıklarının arttırılması amaçlanmaktadır. 2 yıllık ve toplam bütçesi 292,492€ olan proje kapsamında proje konusuna yönelik yenilikçi eÄŸitim materyalleri geliÅŸtirilip pilot uygulamalar yapılacaktır. İngiltere koordinatörlüÄŸünde yürütülecek olan projenin Türkiye dışındaki diÄŸer ortakları Portekiz, Hollanda ve Yunanistan’da yer almaktadır. Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve EÄŸitim Fakültesi öÄŸretim üyelerinden oluÅŸan proje ekibimiz proje konsorsiyumuna uzmanlık alanları dâhilinde akademik destek verecektir. Aynı proje ekibi 2016-2018 yıllarında gerçekleÅŸtirilen, Pamukkale Üniversitesi’nin koordinatörlüÄŸünü yaptığı UNINANO lisans öÄŸrencileri için nanoteknoloji eÄŸitimi projesinde de görev almıştır. GeçmiÅŸte projelerden edindiÄŸimiz bilgi ve tecrübe birikiminin görev aldığımız tüm projelerde önemli katkılar saÄŸladığını deneyimledik, edindiÄŸimiz bu deneyimlerin yeni projemiz olan STEM4CLIM8 projesine de büyük katkılar saÄŸlayacağı inancındayız. Günümüzde küresel bir
sorun haline gelen iklim deÄŸiÅŸikliÄŸini konu alan STEM4CLIM8 projesi kapsamında geliÅŸtirilecek olan yazılı/basılı/dijital eÄŸitim materyallerinin ulusal ve uluslararası boyutlarda eÄŸitime yenilikçi katkılar saÄŸlayacağını düÅŸünüyoruz.”